Verslag 2014


“Cranendonck op de fiets”: 740 deelnemers.

 

Op 2e Pinksterdag hebben 740 fietsers deelgenomen aan de 11e editie van de gezinsfietstocht “Cranendonck op de fiets”, georganiseerd door T.W.C. De Spurters uit Budel.

Er waren bij de opening van het inschrijven al meteen veel deelnemers, die vanwege de te verwachte warmte al vroeg vertrokken. Toen de eerste onweersbui omstreeks 12.30 uur in Budel arriveerde waren er al zo’n  600 onderweg, die door deze bui verrast werden. Velen hebben tijdens de buien toch een schuilplaats kunnen vinden in schuren en stallen bij boerenbedrijven, onder viaducten of op een van de controleposten. Degenen die op dat moment op de Stabrechtse Heide onderweg waren hadden minder geluk en werden flink nat. Na de regen kwam er toch weer zonneschijn en werd het tot ver in de namiddag nog mooi warm fietsweer. Ook nu weer deelname uit alle leeftijdsklassen, waaronder families met kinderen en ouderen op de elektrische fiets. Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat zij hebben genoten van de mooie routes over rustige wegen en paden door prachtige natuurgebieden, zoals de Strabrechtse Heide, de Lieropse Heide en de Somerense Heide. Maar ook andere kleine mooie plekjes als de Pan, Gebergten, Kreijl, Euvelwegen scoorden hoog.

T.W.C. De Spurters kan terugzien op een geslaagd fietsevenement. Volgend jaar op 2e Pinksterdag zal de twaalfde editie van “Cranendonck op de fiets” plaats vinden. Foto's van deze dag vindt U onder het item Foto-Video.